Θυμαρι 25 γρ.

Βάρος: 0.025kg

85 τεμάχια διαθέσιμα

Άμεσα διαθέσιμο
Ελληνικό Θυμάρι σε πρακτική και οικολογική συσκευασία Doy pack.

Στην αρχαία Ελλάδα χρησιμοποιούσαν το θυμάρι για τον καθαγιασμό των ναών, στην Αίγυπτο για εντριβές, ενώ στη Ρώμη σαν αρωματικό σε τυριά, αλκοολούχα ποτά, φαρμακευτικά εκχυλίσματα. Είναι σχεδόν σίγουρο ότι Ρώμη είναι αυτή που το διέδωσε σε όλο την υπόλοιπη Ευρώπη.

Η θυμόλη, το βασικό δραστικό συστατικό του θυμαριού (Thymus vulgaris), ανήκει σε μια κατηγορία ουσιών γνωστή ως βιοκτόνα, δηλαδή ουσίες που μπορούν να σκοτώσουν βλαβερούς οργανισμούς. Μαζί με άλλα τέτοια συστατικά όπως η καρβακρόλη, έχει πολύ ισχυρές αντιμικροβιακές ιδιότητες. Παρακάτω παραθέτονται διάφορες έρευνες σχετικά με τις φαρμακευτικές ιδιότητες του θυμαριού.

Το θυμάρι καταπολεμά την ακμή και μάλιστα δίνει καλύτερα αποτελέσματα από σχετικά συνταγογραφούμενα σκευάσματα. Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξαν επιστήμονες στο Πανεπιστήμιο Leeds Metropolitan, της Μεγάλης Βρετανίας. Κατά την διάρκεια των δοκιμών χρησιμοποίησαν βάμμα θυμαριού, το οποίο έδρασε αποτελεσματικά κατά του βακτηρίου Propionibacterium acnes που προκαλεί την ακμή.

Επίσης, το έλαιο θυμαριού, σύμφωνα με έρευνες του Πανεπιστημίου του Τορίνο στην Ιταλία, αποδείχθηκε ότι έχει αντιμικροβιακή δράση και βοηθά τον οργανισμό στην καταπολέμηση του μύκητα Candida Αlbicans που προκαλεί στοματικές και κολπικές λοιμώξεις.

Επιλέγουμε και σας προσφέρουμε ότι καλύτερο προσφέρει η Ελληνική γη.

100% φυσικό προϊόν
Καθαρό βάρος 25 γρ.