ΛΙΚΕΡ ΛΕΣΒΟΥ CΑSTANELLI 40ML

Βάρος: 0.450kg

22 τεμάχια διαθέσιμα

Άμεσα διαθέσιμο

Λικέρ που προέρχεται από την απόσταξη του περίφημου Ούζου Πλωμαρίου, με κάστανα και μέλι.

Κασετίνα με 2 μπουκάλια 40 ml

Πολυτελής συσκευασία σε μοναδική βραβευμένη κασετίνα. Ιδανικό για δώρο στα αγαπημένα σας πρόσωπα.

Η Ποτοποιία Γιαννατσή θέλοντας να αξιοποιήσει τα αγαθά του τόπου της, τη Λέσβο, προχώρησε στην παραγωγή του λικέρ castanelli, από κάστανα που παράγονται στην περιοχή της Αγιάσου.Η ψίχα του κάστανου βαπτίζεται σε ούζο Πλωμαρίου και τελευταίο προστίθεται το μέλι. Αμέσως μετά, πραγματοποιείται η απόσταξή τους, ώστε να παραχθεί τοι λικέρ. Μετά την απόσταη παραμένει σε ανοξείδωτες δεξαμένες, μέχρι να εμφιαλωθεί. Λαμπερό στην όψη, με ελκυστικό χρώμα και έντονο αρωματικό προφίλ.

Στη σκιά του βράχου του Ολύμπου, στην σημερινή περιοχή της Αγιάσου-Λέσβου και σε 700 μέτρα υψόμετρο, οι Ρωμαίοι πριν από 2.000 χρόνια φύτεψαν τον πρώτο καστανιώνα. Κι αυτός σιγά-σιγά απλώθηκε σε 10.000 στρέμματα κι έφτασε από την άλλη μεριά του νησιού, μέχρι το χωριό Μεγαλοχώρι στην περιοχή του Πλωμαρίου.
Κι όταν οι καστανιές ανθίζουν το κίτρινο λουλούδι τους την άνοιξη, οι μελισσοκόμοι φέρνουν στον καστανιώνα και απλώνουν τις κυψέλες τους...
...στο πώμα το καπάκι από ευλογημένο ξύλο λεσβιακής ελιάς «δουλεμένο» από τα έμπειρα χέρια του ντόπιου ξυλογλύπτη, σφραγίζει την ποιότητα.
Όταν ο καστανάς, ο μελισσοκόμος, ο ξυλογλύπτης και ο αποστάκτης συνεργάστηκαν, μπόρεσαν να συνθέσουν αυτό το εξαιρετικό χειροποίητο λεσβιακό ποτό και μας έκαναν όλους υπερήφανους...

Καθαρό βάρος 40 ml X 2 τεμ.