Παραδοσιακο Τσαι Λεσβου

Βάρος: 0.150kg

40 τεμάχια διαθέσιμα

Άμεσα διαθέσιμο
Tο τσάι "Καϊνάρι" είναι είδος ζεστού τονωτικού και θερμαντικού ροφήματος.Αντιοξειδωτικό και ιδιαίτερα ευεργετικό με υπέροχα άρωμα και γεύση.
Παραδοσιακό προϊόν της Λέσβου που δεν θα το συναντήσετε σε κανένα άλλο μέρος της Ελλάδος.


Mοναδικό στο είδος του και με μία συνταγή που περιλαμβάνει έξι διάφορετικά μπαχαρικά και βότανα αλλά παραμένει κρυφή και μεταδίδεται από στόμα σε στόμα στο πέρασμα των χρόνων.
Στα τουρκικά kaynar σημαίνει "βραστός" ή  "πράγμα που βράζει", η λέξη χρησιμοποιείται επίσης για να αποδώσει την «ωραία γυναίκα, αλλά απρόσιτη».
Η προέλευσή του έρχεται από τα βάθη της Μικράς Ασίας όπου ήταν γνωστό για τις θεραπευτικές του ιδιότητες.

Το Καϊνάρι περιέχει κανέλα-μοσχοκάρυδο-γαρύφαλο-κάρδαμο-τζίντζερ-μαύρο πιπέρι  και είναι βέβαιο ότι τα μοναδικά αρώματα και η υπέροχη γεύση αυτού του ροφήματος θα σας συναρπάσει και θα σας ταξιδέψει.
Στις μέρες μας το Καϊνάρι πίνεται σε αρκετά χωριά της Λέσβου και ιδιαίτερα στην περιοχή της Αγιάσου όπου σερβίρεται σε αρκετά παραδοσιακά καφενεία.

Τρόπος παρασκευής : Σε ένα φλυτζάνι του τσαγιού ζεστό νερό ρίχνουμε το 1/4 από ένα κουταλάκι  του γλυκού καϊνάρι, το ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε μέλι ή ζάχαρη.
Μπορείτε να προσθέσετε το "Καϊνάρι" σε οποιοδήποτε ζεστό ρόφημα (Χαμομήλι,Μαύρο Τσάι,Τήλιο) για επιπλέον γεύση και απόλαυση.
Επίσης μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην ζαχαροπλαστική και την μαγειρική.

Καθαρό βάρος: 50 γρ.